Selülit eritme diyeti

Sizin de kalça ve bacak üstü yağlarınızı eritmek için denemediğiniz yöntem kalmadı değil mi? Eğer selülit eritme diyetini uygularsanız kısa zamanda amacınıza ulaşabilirsiniz.

Selülit eritme diyeti yaparken...

• Mutlaka günde iki litre su tüketmelisiniz.

• Sıvı ihtiyacınızı özellikle su tüketerek giderin. Çay, kahve ve kola gibi selülit yapıcı içeceklerden kaçının.

• Bedeniniz uygulayacağınız selülit diyetine uyum sağlayıncaya kadar, açlığınızı öğünlerin aralarında domates,salatalık, karpuz vb. gibi kalori değeri düşük olan gıdalar tüketerek giderin.


1. gün

Kahvaltı: Yağsız yoğurt, armut ve bir tatlı kaşağı balla hazırlanan müsli.

Öğle: Chili sosu ile hazırlanan tavuk, iki kaşık az yağlı pilav

Akşam: Dana jambonla hazırlanmış yağsız salata.

2. gün

Kahvaltı: 1 dilim kepekli tost ekmeğinin üzerine yağsız krem peynir sürerek üstünü salatalıkla süsleyin. Yanında şekersiz ve açık çay tüketebilirsiniz.

Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve

Öğle: Bir tabak yağsız makarna, bir tabak mantar yemeği (150 gram mantarı temizledikten sonra ikiye bölün ve 1 kaşık zeytinyağıyla kavurun. İçine bir adet ezilmiş sarımsak ve küçük küçük doğranmış taze soğan ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz.)

Akşam: Göbek, havuç, salatalık, domates, kırmızı lahana, taze soğan, haşlanmış mısır, yağsız beyaz peynir, sirke ve bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla hazırlanan salata. Yanında iki dilim kepekli ekmek.

3. gün

Kahvaltı: Yağsız yoğurt, çilek ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanan müsli.

Öğle: Bir tabak az yağlı piyaz, iki kaşık az yağlı pilav.

Akşam: İki adet haşlanmış kabak ileyapılmış salata, yanında iki dilim kepekli ekmek.

4. gün

Kahvaltı: 2 dilim tavuk jambonlu, kepekli tost ekmeği, şekersiz meyve çayı.

Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve

Öğle: 1 adet ızgara balık, 2 kaşık az yağlı pilav

Saat 16.00: Çilekli süt

Akşam: Fasulyeli mantar salatası yanında 1 dilim kepekli tost ekmeği (Fasulyeleri haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Mantarları temizleyip iri iri doğradıktan sonra bir kaşık zeytinyağın ile 2 dakika kavurun. Fasulye ile mantarı karıştırın. İçine arzunuza göre maydanoz da ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiber ve limonla tatlandırın.)

5. gün

Kahvaltı: Yağsız yoğurt, elma ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanmış müsli.

Öğle: 1 tane ızgara et, yağsız salata, bir dilim kepekli ekmek

Saat 16.00: Bir dilim karpuz

Akşam: Tavuk jambonla hazırlanmış yağsız salata.

6. gün

Kahvaltı: 2 dilim kepekli tost ekmeği, yağsız beyaz peynir, domates.

Saat 16.00: Bir avuç kuru meyve

Öğle: Ispanaklı omlet, bir dilim kepek ekmek

Saat 16.00: Muzlu süt

Akşam: Ton balıklı bir salata, bir dilim kepekli ekmek (Salatanın hazırlanışı: Göbek marul, domates, salatalık ve havucu temizleyip istediğiniz büyüklükte doğrayın. İçine bir küçük kutu yağsız ton balığı ekleyin. Bol limon ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz).

7. gün

Kahvaltı: yağsız yoğurt, bir kivi ve bir tatlı kaşığı bal ile hazırlanan bir kâse müsli.

Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve

Öğle: Bir adet ızgara tavuk, 2 dilim kepekli ekmek

Akşam: Beyaz peynirli domates salatası, 2 dilim kepekli ekmek

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar