Selülit eritme diyeti yaparken...
• Mutlaka günde iki litre su tüketmelisiniz.
• Sıvı ihtiyacınızı özellikle su tüketerek giderin. Çay, kahve ve kola gibi selülit yapıcı içeceklerden kaçının.
• Bedeniniz uygulayacağınız selülit diyetine uyum sağlayıncaya kadar, açlığınızı öğünlerin aralarında domates,salatalık, karpuz vb. gibi kalori değeri düşük olan gıdalar tüketerek giderin.
1. gün
2. gün
Kahvaltı: 1 dilim kepekli tost ekmeğinin üzerine yağsız krem peynir sürerek üstünü salatalıkla süsleyin. Yanında şekersiz ve açık çay tüketebilirsiniz.
Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve
Öğle: Bir tabak yağsız makarna, bir tabak mantar yemeği (150 gram mantarı temizledikten sonra ikiye bölün ve 1 kaşık zeytinyağıyla kavurun. İçine bir adet ezilmiş sarımsak ve küçük küçük doğranmış taze soğan ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz.)
Akşam: Göbek, havuç, salatalık, domates, kırmızı lahana, taze soğan, haşlanmış mısır, yağsız beyaz peynir, sirke ve bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla hazırlanan salata. Yanında iki dilim kepekli ekmek.
3. gün
Kahvaltı: Yağsız yoğurt, çilek ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanan müsli.
Öğle: Bir tabak az yağlı piyaz, iki kaşık az yağlı pilav.
Akşam: İki adet haşlanmış kabak ileyapılmış salata, yanında iki dilim kepekli ekmek.
4. gün
Kahvaltı: 2 dilim tavuk jambonlu, kepekli tost ekmeği, şekersiz meyve çayı.
Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve
Öğle: 1 adet ızgara balık, 2 kaşık az yağlı pilav
Akşam: Fasulyeli mantar salatası yanında 1 dilim kepekli tost ekmeği (Fasulyeleri haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Mantarları temizleyip iri iri doğradıktan sonra bir kaşık zeytinyağın ile 2 dakika kavurun. Fasulye ile mantarı karıştırın. İçine arzunuza göre maydanoz da ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiber ve limonla tatlandırın.)
5. gün
Kahvaltı: Yağsız yoğurt, elma ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanmış müsli.
Öğle: 1 tane ızgara et, yağsız salata, bir dilim kepekli ekmek
Saat 16.00: Bir dilim karpuz
Akşam: Tavuk jambonla hazırlanmış yağsız salata.
6. gün
Kahvaltı: 2 dilim kepekli tost ekmeği, yağsız beyaz peynir, domates.
Saat 16.00: Bir avuç kuru meyve
Öğle: Ispanaklı omlet, bir dilim kepek ekmek
Saat 16.00: Muzlu süt
Akşam: Ton balıklı bir salata, bir dilim kepekli ekmek (Salatanın hazırlanışı: Göbek marul, domates, salatalık ve havucu temizleyip istediğiniz büyüklükte doğrayın. İçine bir küçük kutu yağsız ton balığı ekleyin. Bol limon ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz).
7. gün
Kahvaltı: yağsız yoğurt, bir kivi ve bir tatlı kaşığı bal ile hazırlanan bir kâse müsli.
Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve
Öğle: Bir adet ızgara tavuk, 2 dilim kepekli ekmek
Akşam: Beyaz peynirli domates salatası, 2 dilim kepekli ekmek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder