Kalori Yakmanın Kolay Yolları

Diyet yaparken kilo vermeniyi sağlayacak en önemli olay kalori yakmakdır. Sabır ve kararlılıkla diyete devam ederken kalori yakmayı keyifli hale getirecek bilgileri sizler için hazırladık.

Alışkanlık haline getireceğiniz bu beslenme yöntemi ile her daim sağlıklı ve fit kalabilirsiniz.

1. Elinizi abur cubura değil, suya uzatın. İştahınızı yatıştırmanın eldeki en ucuz, en emniyetli yöntemi bu…

2. Dolaplarınızı boş tutun. Hem para harcamaktan hem de sizi kandıracak şeylerden uzak durmuş olursunuz. Çevrenizdeki yiyecek çeşitlerini azaltırsanız gereksiz yere atıştırmaktan kurtulursunuz.

3. Sizi heyecanlandıracak ilham verici bir şeyler yapın. Örneğin kilo verdiğinizde giymekten zevk alacağınız bir elbisenin fotoğrafını buzdolabınızın kapağına yapıştırarak kendinizi teşvik edep dolaptan uzaklaşa bilirsiniz. Göbeğinize ‘piercing’ yaptırmak da zayıflama azminizi artıracak bir fikir olabilir.

4. Baharatları istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Araştırmalara göre, zencefil, kırmızıbiber, pul biber gibi baharatlar ve bunlarla yapılan soslar vücudunuzun yağ yakma kapasitesini %25 oranında artıracaktır.

5. Kilo vermek için uyuyun. Uykunuzu yeteri kadar almanız, daha fazla enerji elde etmek için yemek yemenizi engeller. Yapılan son bir araştırmaya göre, yeterince uyuyan bir kadının metabolizması %40 oranında artıyor.

6. Gece mutfak ziyaretlerini bitirin. Araştırmacılar karanlık odaların ve gecenin karanlığının bizi daha fazla yemeye teşvik ettiğini ifade ediyorlar. Yatağa bir saat erken girmeyi deneyin. Evinizde daha neşeli, parlak ışıklara yer verin, hem daha mutlu olacak hem de daha az atıştıracaksınız.

7. Kahvaltıyı kesinlikle aksatmayın. Gün için gereken enerji yakıtınızı almanızı ve öğle yemeğinde kendinizi daha az aç hissetmenizi sağlar.

8. Doğru bir biçimde atıştırın. Sert bir şeker 20 kalori civarındadır, tüketme süresi 20 dakikaya kadar çıkabilir. 400 kalori içeren bir dondurma külahı ise on dakikaya kalmadan midenizde olur.

9. İçinizden durmadan yemek yemek geliyorsa, size kendinizi iyi hissettiren müzikler dinleyin. Araştırmacılar müziğin beyindeki, en sevilen yiyeceği yemenin etkilediği merkezi harekete geçirdiğini belirtiyorlar.

10. Yeşil çay için. İsviçre Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmanın sonuçlarına göre, yeşil çay içmek vücudun yaktığı kalori miktarını artırıyor. Günde üç fincan tüketmeye özen gösterin.

11. Yediklerinize odaklanın. TV izlerken, bir şeyler okurken, ders çalışırken ya da e-mail’lerinizi yanıtlarken yemek yerseniz tükettiklerinizin limitini bilemeyebilirsiniz ve gereksiz yere yemiş olursunuz bu nedenle işlerinizi yapmayı sürdürürken yiyecekleri gözünüzün önünde tutmeyın.

12. Dışarı çıkın. Günde en az yirmi dakikayı dışarıda oturarak ya da yürüyerek geçirin. Güneş ışığı içinizdeki yeme istediğini kontrol etmenize yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar